nedeľa 11. novembra 2012

Topole, sekvoje, platany, moruše, lásky.

"Načo ti dievča, načo ti je, ten čo ťa úprimne nemiluje..." 

Udalosti a okolnosti posledných dní sa ma systematicky snažia presvedčiť že "pravá láska" je neexistujúci pojem. Ľudia sú spolu kvôli sexu, peniazom, zvyku, alebo len tak, alebo z egoistického očakávania automatickej pomoci a útechy od partnera.  
Veľmi veľmi sa snažím tomu neuveriť, no občas sa mi to nedarí. A v tých chvíľach sedím sama, pozerám na hviezdy, a teplo z voňavej kávy je akési studené. Ale som romantik a v hlave si splietam nádherné obrázky raňajok, domáceho vína, jabĺk a ... zoznam by bol takmer nekonečný. 
A čo vy? 
Milujete?
 Veríte?

"Jest tedy již od tak dávné doby lidem vrozena láska, spojovatelka staré přirozenosti, která se snaží učinit jedno ze dvou a lidskou přirozenost uzdravit… Každý stále hledá svou polovici. "


3 komentáre:

  1. Taky si myslím, že lidi spolu už pak zůstávají kvůli "něčemu". Ale třeba na začátku vztahu byli zamilovaní a všechno... Nebo nevím; na téma: "láska" se asi nedokážu bavit víc jak pět minut, hehe.
    Ale občas si taky představuju společné snídaně a popíjení čaje...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to smutné.celá láska je smutná a nahovno.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já myslim ze láska je taká ilúzia, niekedy kratšia, niekedy dlhšia, niekedy večná, niekedy pekná, a niekedy smutná a nahovno.

    OdpovedaťOdstrániť